23/7/17

Altres aplicacions de la IA


En el mon som molta gent, i hi ha la tira de progressos en marxa. Alguns d'aquests progressos ens poden "passar per sobre" sense adonar-nos-en -son disruptius en llenguatge mktg de powerpoints-.

Que no calguessin els diners, la immortalitat o la teletransportació son exemples que ja han estat en el nostre imaginari. Les conseqüències que poden portar la computació quàntica o l'evolució de la intel·ligència artificial son més difícils de visualitzar -al marge dels típics, conducció autònoma, tele-operadors, assistents personals etc-.

 • La IA podrà entendre i contextualitzar pràcticament "tot" el que sigui informació. Per exemple podrà classificar fàcilment continguts -p.ex. d'adults o violents- i crear-ne descripcions automàtiques, per tant es podrien fer cerques d'alt nivell (o baix, segons l'us..)
  • També serà capaç de que una impressora 3D sàpiga si imprimeix contingut amb copyright -el DRM és tendència-.
  • O dir-te de les teves fotos quina obtindrà més likes per un públic -i fins i tot fer els retocs per a que els tingui-.
 • Al interioritzar els patrons del contingut que analitza, el següent pas és crear contingut. Per exemple es podrien crear cançons tipus determinats grups, temàtica, durada, èpica i nivell de melancolia -alguns ja sembla que les facin amb generadors automàtics..-.
  • I qui diu cançons és aplicable a tot tipus de contingut, sitcoms, decoració, entrevistes etc.
 • Tots els avenços que d'alguna manera es basen en el prova i error, serien reduïts a l'absurd. Es generaria un volum de conclusions tal que només una altra IA podria interpretar. Apareixeríen noves mol·lècules, nous materials, nous dissenys, protocols etc.
 • No només superarà a la capacitat humana sinó que la controlarà. Per exemple tenint accés al circuit de càmeres d'un local, fer l'anàlisi del tipus de persona que ve i el seu comportament, personalitzar-los l'experiència -p.ex. quan passin per una secció, mostrar el que els agrada a la gent que vesteix com l'usuari-.
  • Aplicat al treball en combinació amb algun software es podrà saber el nivell real de productivitat dels empleats.
  • Quan p.ex. tot el trafic funcioni via IA el qui pagués la possible tarifa premium no hauria de cedir mai el pas.

  Aquest serien els que poden ser més quotidians. Més enllà, hi ha tot d'usos negatius com armes que assassinin millor i més selectivament, virus que infectin l'ininfectable i demés projectes contraris a les lleis de la robòtica. O potser podem agrair a una IA més del que pensem.

  Serà fer un blog tant singular i impopular, tot i que d'altíssim nivell, com aquest el proper test de turing per les IAs?   .-P

  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada