Seguint amb el llegat culinari de la meva iaia (aka Mariquita de Cara!), aquí teniu una aproximació de com es fan els pestiños!
Per a poder fer-ne tants com a la foto (per unes 20 persones!), caldrà:
- 1,2kg farina de blat.
- 2 pots iogurt oli girasol.
- 2 pots iogurt vi blanc.
- 1 pot iogurt anís.
- 1/2 o 1/4 kg de sucre (per "enfarinar-los" en sobrarà).
- Un bon ajudant/a!
Les proporcions son totalment escalables per si se'n volen fer menys (o més!).
Primer preparem la massa, en que hi afegirem quasi tota la farina, oli, vi i anís. A mida que la farina vagi absorbint els líquids n'anem afegint.
Quan tinguem la massa, haurem d'anar fent boletes a les que passant-los el corró obtindrem petites tires.
Ara ve la part més complicada perquè anirem fregint alhora que treien i alhora que preparant-ne de nous per a fregir. Aquí entra en joc l'ajudant/a.
Primer cal fer un petit llaç. El posem a fregir quan l'oli ja estigui calent i quan els veiem daurats ja els podem retirar. Com floten mentre s'estan fregint pot ajudar a que no quedin més fets d'una banda que de l'altra ofegar-los amb una reixeta o similar.
Per a ensucrar és important que sigui en calent, sinó no s'enganxarà bé el sucre. Per tant s'ha de fer al moment de retirar de l'oli i no anar-los acumulant. Abans d'ensucrar es recomanable passar-los per un paper absorbent per a que quedin menys oliosos.
Que reposin una mica i.. Nyamiii !!
Primer cal fer un petit llaç. El posem a fregir quan l'oli ja estigui calent i quan els veiem daurats ja els podem retirar. Com floten mentre s'estan fregint pot ajudar a que no quedin més fets d'una banda que de l'altra ofegar-los amb una reixeta o similar.
Per a ensucrar és important que sigui en calent, sinó no s'enganxarà bé el sucre. Per tant s'ha de fer al moment de retirar de l'oli i no anar-los acumulant. Abans d'ensucrar es recomanable passar-los per un paper absorbent per a que quedin menys oliosos.
Que reposin una mica i.. Nyamiii !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada