1/11/16

El mèrit és en l'execució

Quan implementem una idea, en realitat és el 2on cop que la creem. La 1era etapa de la creació consisteix en crear-la en el nostre cap. Quan la visualitzem prou clarament, ja estem preparats per intentar adaptar-la al mon físic.

És requereixen diferents habilitats per a aquestes fases diferents de la creació.

  1. Cervell mínimament engreixat i amb algun coneixement. Capacitat sobrant/incentius per a que les neurones i la casualitat vagin subministrant propostes.
  2. Temps o molt temps. Disciplina. Dedicació. Recursos. Sacrifici.

Una idea genial que no es du a terme, acaba valent zero. Si no la portem a terme, es que no era tant bona? No creiem prou en nosaltres? Actuar és incòmode? La "mandra" amaga moltes coses.

(En aquest sentit, posaria cert límit a les patents. P.ex. que s'hagi de materialitzar la idea que es protegeix en x temps o queda alliberada.)

Arribar a la 2ª fase s'aconsegueix amb bons hàbits i confiança. El difícil dels bons hàbits és que donen el premi passat el sacrifici (al contrari que els "vicis") i la confiança o es te una personalitat molt forta o cal algun èxit que doni moral.

El premi està en passar dels laments i anhels vacus a motivar-se en la realització de la nostra meta. Pot anar des de muntar un sopar o escriure una carta a fer una obra d'art, obrir un negoci,fer recerca, etc. -serà per idees .-P.

Els lectors fidels endevinaran que la meva desproporció entre '1' i '2' és notable. De fet aquest propi blog és una especie de 1.1, per a creure que no es queden a 0 valor.


Un petit èxit que assaboreixo quasi a diari


Bé, doncs aprofitaré per donar crèdit al Sorli per escoltar-me i donar-me moral. D'un dia per l'altre, van deixar d'oferir l'alberginia escalivada a les estanteries. Passades setmanes, i fruit de la meva enyorança, els vaig contactar donant el meu parer, i també als productors. Al cap d'uns dies vaig rebre això:
Es un plaer comentar-li que el nostre departament de compres tornarà a donar d’alta la Albergínia Escalivada.
I des d'aleshores encara tinc més ganes que arribi la hora del sopar .-P  !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada