4/4/11

Influència asimptòtica universal

Simplificant, una asímptota, és una funció que tendeix a retornar 0 a l'infinit, però fins que no s'hi arriba, sempre dona un valor.

Jo crec que en l'Univers -i en el que hi hagi més enllà- estem tots interconnectats, no només a nivell d'individus, sinó com a un TOT, d'una manera semblant a com ho està el nostre cos i les cèl·lules que el conformen. Totes les parts d'aquest "tot" interactuem les unes amb les altres, i cadascuna de les nostres accions obliga a renovar l'estat d'equilibris instant a instant.

Cada moviment que fem, deriva en un re-càlcul de l'estatus d'aquesta meta-malla de la que en formem part, afectant fins al més llunyà dels nodes.

Potser l'aleteig d'una papallona no sempre serà crucial per a resguardar l'Univers tal i com li passa a en Rincewind,  però sí hem de tenir en compte l'abast de tot el que fem, doncs els ecos sempre retornen -unes vegades més tènues d'altres més violents-. Ajudar o no a algú, treballar amb més o menys qualitat, fer valer la nostra voluntat etc. el que fem serà en el que ens convertirem, i part del que ens anem trobant més endavant. En tot moment som una part amb poder en el sistema.


Aquest és l'egoisme ben entès, en que el bé dels altres repercuteix en el propi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada