18/12/10

Arriba la democracia de la opinió a internet

Bé, ja fa un temps que google SideWiki funciona, però segueix sent una eina força desconeguda. Bàsicament és tracta d'un sistema que funciona paral·lelament a totes les webs, gestionat per google -és a dir deslligat totalment dels propietaris dels llocs-, que ens permet posar comentaris i valorar els comentaris d'altres visitants.

En el video ho promocionen com a un afegit 2.0 per a completar les informacions de les webs. El que més valoro del servei és la possibilitat de que una opinió real queda lligada a la web i és el públic qui li dona o treu valor, com si tots els establiments a l'entrada tinguessin un suro inmanipulable pel gerent en que els visitants hi deixessin les seves impresions o poguessin destacar-ne les que més els agraden d'anteriors visitants.

És a dir, de popularitzar-se l'eina, a una botiga que dona un mal servei li serà difícil treure's de sobre la reputació negativa sense millorar la satisfacció del client, i el mateix succeeix amb llocs on esborren els comentaris que no els son favorables, o on s'informa de manera ofensivament interessada etc... L'evolució del boca-orella pot passar per aquí.


Trobo a faltar poder posar si un comentari es positiu o negatiu per a que afecti a coses com el pagerank en les cerques, disminueixi les visualitzacions dels seus anuncis -o siguin més cars, cotització de reputacions?-. Imagino que google ja te algorismes que entenen el sentit de les crítiques -positives o negatives- però els feedbacks no sempre son tant explícits.

Intruccions oficials per a fer-lo anar amb internet explorer, firefox i d'altres navegadors, extensió per a chrome.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada